Katherine Webb: A fattyú (...Szösszenet)

Webb könyvei eddig mindig elvarázsoltak, ezért egy cseppet sem gondolkoztam azon, hogy ezt is fel kell tennem a várólistára.

Rachel Crofton egy jobb napokat is meglátott nevelőnő, akinek a családja leszegényedett. Már-már azt gondolta, hogy nem lesz szerencséje és vénlányként kell leélni az életét, amikor megismerkedik Richard Weekes-szel, a fiatal, jóképű borkereskedővel, aki rövid ismeretség után feleségül kéri a lányt. Rachel kapva kap az alkalmon, hiszen a szülei halottak, csakúgy mint a testvérei.
Csakhogy ez a házasság nem úgy alakul ahogy gondolta. Richard nem is olyan jómódú, és egyre többet iszik is. Ráadásul a férje pártfogójánál még az is kiderül, hogy Rachel kísértetiesen hasonlít egy rég eltűnt lányra, Alice-re. És itt kezdődnek a bonyodalmak. Ki is Alice? Miért tűnt el? Mi köze van a pártfogó fiához?

A szokásos 2 idősíkot kapjuk, csakhogy most alig néhány év a síkok közötti különbség. Ahogy Rachel megpróbálja kideríteni hogy mi történt Alice-szel, úgy tárul az olvasó elé a múlt. Azt kell mondanom, hogy ez a regény a talán legkevesebbé sikerült Webb regény. Az alaptörténet izgalmas lenne, de cselekményt túlnyújtotta az írónő. Elég hamar leesett számomra, hogy mi történhetett a lánnyal, illetve ki az aki mindezeket irányította, vagy véghezvitte. Éppen ezért egy idő után egy kicsit unalmassá vált a regény. 
A szereplőkkel nem tudtam azonosulni, habár Rachel még kedvelhető is, de Starling engem idegesített, ahogy Jonathan is. Viszont Katherine Webb szinte tökéletesen leírta, hogy mi történik a katonákkal a háborúban, hogyan vállnak áldozatokká. 
Súlyos titkokkal terhes ez a regény, mégis nem tudott megrázni. Úgy gondolom, ilyen szörnyűség előbb-utóbb kiderül, de nem ilyen késő. A szobalányok nem pletykáltak????? Könyörgöm egy kisvárosról van szó???? 
A könyv borítója viszont igazán tetszik. 
7/10
Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 498 oldal

Az írónő korábbi művei:

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések