Robert Masello: A Romanov-kereszt (...Szösszenet)

dr. Frank Slater őrnagy mire észbe kap már le is szerelték, de cseppet sem bánta meg tettét. Csak az a fájó pont, hogy orvos kollégái mit fognak a leszereléséhez szólni. Sokat nem tud ezen gondolkodni, mert régi kollégája, felettese egy titkos küldetésre küldi a járványokkal foglalkozó Slatert. Egy kis szigetre kell elutazni Alaszka közelébe, mert felbukkant egy öreg koporsó, amiben valószínűleg spanyolnáthában elhunyt férfit temettek. Frank erre a küldetésre a lehető legjobb csapatot szedi össze, és úgy gondolja, hogy ha járvány lesz, képes lesz megállítani. 

Két sík váltakozik a regényben, egyrészt napjainkban járunk, míg a másik sík a Romanovok hányatott sorsához vezeti az olvasót. Mivel misztikus thrillerről van szó, a cseppnyi borzongás épp csak pikánssá teszi a cselekményt. 
Frank a legjobb tudása szerint próbálja a járvány legcsekélyebb jelenlétét is kideríteni, de igyekezetét a sors két balfék rabló személyébe nehezíti. A rablók a humoros elem ebben a regényben, jól kiegészítve a borzongást. Vajon sikerül Franknek kideríteni, hogy mi történhetett a kis faluba 1918-ban?

Kevés hasonló könyvet olvasok, pedig ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy mennyire jól szórakozok az olvasásuk közben. Ha lehet az mondani, kellemesen izgalmas volt a cselekmény, és különösen tetszett az orosz rész. Megelevenedik a cári család hányattatása, és hiába untig ismerős a Romanovok bukása, mégis érdeklődve olvastam. Az író tudása abban van, hogy a tényeket nagyon jól össze tudja keverni a kitalációval. Hihetővé válik minden, még akkor is, ha  nagy titkot nem tartogatott számomra, elég hamar rájön az olvasó, hogy ki kicsoda. Talán a misztikus szál az, ami tényleg egy pluszt adott számomra. Könnyű nyári olvasmányként kellemesen szórakoztam olvasása alatt. Robert Masello könyveit biztos el fogom olvasni a közeljövőben.
8/10
Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2017
Terjedelem: 496 oldal
Fordította: Farkas Veronika

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések